Meistarklases aprīlī JIRMV

Tuvākās aktivitātes Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā.

 

6.-7. aprīlis - Laima JansoneRadošās stīgas. Ansambļa un kokles spēles meistarklase.

 

Laima Jansone ir virtuozākā un perspektīvākā latviešu etnogrāfiskās kokles spēlētāja, kas ir īpaši apdāvināta un prasmīga improvizācijas mākslā. Etnogrāfisko kokli Laima Jansone interpretē sev vien raksturīgajā spēles veidā, kur mijas gan straujums un impulsivitāte, gan miers un vēlme iedziļināties sevī. Mūziķes izpildījuma neatņemama sastāvdaļa ir improvizācija, tā vienmēr ir kas vienreizējs – pārsteigums un piedzīvojums gan klausītājiem, gan mūziķim. Viesojoties JIRMV, Laima Jansone piedāvās divu dienu lekcijas, meistarklases (kokles spēle, ansambļa spēle, improvizācijas pamati), diskusiju par tradicionālās mūzikas nozīmīgumu mūsdienās, kā arī koncertu. Pirmās dienas noslēgumā visus meistarklases dalībniekus priecēs koncerts, kurā spēlēs pati Laima un JIRMV IP Mūzika (Tradicionālā mūzika) audzēkņi un pedagogi.  

 

Meistarklasi iespējams apmeklēt klātienē, pirmajā dienā nav paredzēta dalība attālināti. Pedagogi par dalību meistarklasē saņems 16 stundu apliecību. Iespējams klātienē piedalīties pirmajā dienā, savukārt otrajā dienā - attālināti. 

Jansone afiša

 

8. aprīlis - Irmas Pavāres meistarklase solo dziedāšanā “Brīvā rezonanse. Elpas balsts.”

Mecosoprāns IRMA PAVĀRE vokālo mākslu apguvusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesores Anitas Garančas. Latvijas Nacionālajā operā debitējusi 2008. gadā kā Trešā dāma V.A. Mocarta “Burvju flautā”, dziedājusi tādas lomas kā Olga P. Čaikovska operā “Jevgeņijs Oņegins”, Švertlaite R. Vāgnera opera “Valkīra”,  Klariče un Lineta S. Prokofjeva operā “Mīla uz trim apelsīniem”, Madalēna Dž. Verdi “Rigoleto”, Māte Žanna F. Pulenka “Karmelīšu dialogos” un citas.  

Irmas Pavāres meistarklase notiks kā klātienē, tā arī attālināti.

Pavare afisa-page-001

 

Pielikumā dienas kārtība

 

Ļoti gaidīsim un priecāsimies redzēt Jūs JIRMV!

 

 

 

Ar cieņu

Ilze Unzule

Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas izglītības metodiķe
Atbrīvošanas aleja 56, Rēzekne

e-pasts:  Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Tālr. 27339908