Rīgas cirka projekts jauniešiem "Cirks klimatam"

Labdien,

Vēlējāmies informēt, ka mēs, "Rīgas cirks" esam uzsākuši jaunu, starptautisku projektu jauniešiem vecumā no 14 līdz 16 gadiem, ar nosaukumu “Cirks klimatam”

Sazināmies ar jums, jo mūsuprāt, šis varētu būt vērtīgs piedāvājums jūsu audzēkņiem.

"Cirks klimatam" projektā vēlamies rosināt vides un klimata aktīvismu jauniešu vidū caur radošu izpausmi – vizuālo mākslu un laikmetīgā cirka un dejas praksi. Tā kā vides un klimata jautājumi ir aktuāli arī skolu programmās, iedomājāmies, ka šis varētu būt saistošs piedāvājums mākslas priekšmetu pasniedzējiem, ko piedāvāt saviem skolēniem. 

Rīgas cirka” projekts tapis sadarbībā ar cirka mākslinieku un vides aktīvistu apvienību “Acting for climate” no Norvēģijas un EEZ Grantu atbalstu. 

Cirks klimatam” norises laikā tiks rīkotas piecas laboratorijas jauniešiem Latvijas reģionos, viena darbnīca nozares speciālistiem, kā arī mēnesi ilga rezidence laikmetīgā cirka un dejas māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas, kuras laikā taps gala izrāde. Tieši jauniešu paustās domas, bažas un uzskati būs tie, kas veidos virzienu, tēmas un saturu, kas tiks pausts šajā gala izrādē, mazajās performancēs un zīnā projekta noslēgumā. Izrāde būs paliekoša arī pēc projekta, ar mērķi uzrunāt jauniešus par vides un klimata tēmām. Zīns, kā apkopojošs un interaktīvs materiāls, ar paplašinātās realitātes elementiem, ir plānots arī kā izglītojošs formāts, kuru varēs izmantot skolās un citos jauniešiem paredzētos izglītības pasākumos, kā mācību papildinošu materiālu. 

Dalībnieki no mūsu veidotajām laboratorijām, gūs iespēju apgūt vizuālās mākslas un komiksu tehnikas, piedalīties meistarklasēs ar cirka māksliniekiem no Norvēģijas, piedzīvojot prāta un ķermeņa trenniņus, ko pielieto mākslinieki izrāžu materiāla tapšanas procesā, kā arī, viņi varēs pastiprināt un gūt jaunas zināšanas par vides un klimata tēmām, par kurām stāstīs un rosinās uz diskusiju vides eksperti un citi šajā jomā jau aktīvi jaunieši. Tie visi ir elementi ko piedāvājam, lai jauniešos radītu reakciju un vēlmi meklēt savu izpausmes veidu, kā iestāties par sev svarīgo.

Mēs vēlamies uzrunāt un iedrošināt pieteikties gan tādus jauniešus, kas ir zinoši un aktīvi vides un ekoloģijas jomā, gan arī tādus, kas ir ziņkārīgi, bet varbūt vēl nav uzdrošinājušies rīkoties. Iepriekšējās zināšanas ir vēlamas, bet ne noteicošas, lai piedalītos laboratorijās. 

Domājam, ka skolēniem dalība šajā projektā varētu būt lieliska pieredze un papildinājums mācību procesam!

Pirmā laboratorija “Vizuālā mākslas, vide un aktīvisms” norisināsies jau šī gada 22. – 24.jūlijā, Gārsenes pilī, Jēkabpils novadā. Pieteikšanās ir atvērta jauniešiem no 14 līdz 16 gadiem no Zemgales, Sēlijas un Latgales reģioniem. Pieteikšanās līdz šī gada 31.maijam. Aktivitātes tiks vadītas gan latviešu, gan angļu valodās, nodrošinot tulkojumu, pēc nepieciešamības. 

Pievienoju saiti uz pieteikšanās formu: https://forms.gle/jLg6eaFVyP1xN8y68

Vairāk par projektu iespējams atrast 'ŠEIT'.

Šim e-pastam pievienoju arī “Cirks klimatam” vizuālo materiālu un pavadtekstu ar visu informāciju par pirmo laboratoriju, ar kuru var dalīties, lai uzrunātu jauniešus!

Atsauces un projekta tēmturi:@EEANorwayGrants , #EEANorwayGrants vai #EEANorwayGrantsLatvia, @VSIARigascirks,@rigas_cirks,@circusforclimate - lai redz mūs un mēs redzam jūs!

Mēs būtu priecīgi un pateicīgi, ja varētu jūs lūgt, padalīties ar šo informāciju ar kolēģiem un audzēkņiem, lai tā sasniegtu tos, kuriem šis projekts patiesi ieinteresētu! 

Uz saziņu,

Anna Eglīte

VSIA "Rīgas cirks"

Komunikācijas un kopienas projekta vadītāja

+371 28152042

cirks klimatam pieteiksanas 1920x1080