9.-12. klašu skolēni aicināti piedalīties tiešsaistes sarunās ar 20 zinātniekiem: ZINĀTNE.ZOOMED.IN #2 no 7.- 29. oktobrim

Labrīt.

 

Izglītības un zinātnes ministrija no 7. līdz 29. oktobrim  aicina 9. - 12. klašu skolēnus tiešsaistes sarunās ar 20 Latvijas zinātniekiem un zinātniecēm atklāt pētniecības un dažādu zinātnes nozaru  aizraujošo dabu.

 

Projekts ZINĀTNE.ZOOMED.IN jeb ZINĀTNE.PIETUVINĀTA notiks jau otro reizi, bet šoreiz uz sarunām aicinām arī 9. un 10. klašu skolēnus un tikšanās būs ar 20 citiem zinātniekiem. Tāpat kā pavasarī sarunas notiks tiešsaistē Zoom lietotnē plkst. 13.00-13.40 un 14.30-15.10 un notiks šādos oktobra datumos: 07.-08.10,  12.-15.10., 26.-29.10.

 

Skolēni varēs uzzināt: Kas ir zinātne un cik daudzveidīgi un atšķirīgi ir pētījumi dažādās zinātnes nozarēs? Kur strādā zinātnieki un kādas prasmes viņiem nepieciešamas? Kā izvēlēties savu zinātņu vai studiju nozari? Ko zinātnieki var dot un ko dara uzņēmējdarbībā? Kāpēc valstij un sabiedrībai ir nepieciešama zinātne?

 

Kā viss notiek?

-          skolotājs izvēlas dienu un laiku, kad klase var tikties ar zinātnieku, no pievienotā saraksta ar saitēm uz kurp.es kalendāru vai arī uzreiz kurp.es kalendārā;

-          Kalendārā pieejams apraksts par zinātnieku un pieteikšanās anketa, kur skolotājs reģistrē klasi (bez skolēnu personas datiem). Uz vienu sarunu var pieteikt vairākas klases, un viena klase var pietiekties uz vairākām sarunām, tomēr skolēnu skaits katrā sarunā ir ierobežots;

-          Pēc reģistrācijas skolotājs savā e-pastā saņems Zoom pieejas datus, kurus nosūta klasei, kas tiksies ar zinātnieku;

-          Sarunas laikā skolēni varēs zinātniekam uzdot jautājumus Zoom tērzētavā un interesantākā jautājuma autors/-e saņems pārsteiguma balvu no ministrijas.

Gūt ieskatu pavasarī rīkotajās  ZINĀTNE.ZOOMED.IN 24 sarunās iespējams šeit, bet tagad aicinām uz tikšanos ar 20 citiem zinātniekiem.

 

Zinātnieku sarakstā iespējamas izmaiņas. Detalizētākai informācijai par pasākuma norisi lūdzam sazināties, zvanot 29104032 vai rakstot  Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .

Zinātne.Zoomed.In imidžs