LAIKS DARĪT TAGAD! JAUNIEŠU DISKUSIJA PAR VECUMA DISKRIMINĀCIJU

LAIKS DARĪT TAGAD! JAUNIEŠU DISKUSIJA PAR VECUMA DISKRIMINĀCIJU

 

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) informatīvā kampaņa dažādības veicināšanai "Atvērtība ir vērtība" aicina Jūsu Bērnu un jauniešu intrešu izglītības centru “Zeimuļš”, jauniešu atvērto centru “JACis” un jaunatnes iniciatīvu centru “Draugu centrs” piedalīties diskusijā "Laiks darīt tagad!" par diskrimināciju vecuma dēļ.

 

Eiropas Savienībā līdz 2050. gadam par apmēram 39 miljoniem pieaugs 65 un vairāk gadus vecu personu īpatsvars, savukārt Latvijā līdz 2050. gadam gandrīz puse sabiedrības būs vecāka par 55 gadiem*. Šodienas jaunieši būs nākotnes seniori, tāpēc viņu pašu rokās ir radīt vidi, kurā viņi justos vajadzīgi un saprasti arī pēc 30 un 40 gadiem.

Turklāt jaunieši mēdz saskarties ar situāciju, kad jaunība un pieredzes trūkums tiek uzlūkoti kā šķēršļi – darba tirgū, karjeras ceļā vai ikdienas situācijās.

 

Sekmīga dažādu aizspriedumu un stereotipu plaisas mazināšana starp dažādam sabiedrības vecuma grupām var sniegt pievienoto vērtību daudzās jomās, piemēram aizpildīt trūkstošās darbaspēka pozīcijas, sabalansēt ģimenes ikdienu un veicināt paaudžu pieredzes apmaiņu.

Informatīvā kampaņa "Atvērtība ir vērtība" sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes asociēto profesoru Denisu Hanovu un skeitbordistu Madaru Apsi aicina šopavasar piedalīties diskusijā par dažādību mums apkārt un diskrimināciju vecuma dēļ.

Diskusija notiks tiešsaistes platformā Zoom, par datumu un laiku iepriekš vienojoties, un tās laikā meklēsim atbildes uz jautājumiem, kāpēc ir svarīgi runāt par dažādību un diskrimināciju Latvijā.

 

 

Šis pasākums ir motivējošs, iedvesmojošs un informatīvs, tā laikā dzirdēsim pieredzes stāstus, kā arī pašiem modelēt vecuma diskriminācijas riskus dažādos vecuma posmos, piedāvājot savu redzējumu kā tos mazināt.

 

Sabiedrības integrācijas fonds vairākus gadus īsteno projektu “Dažādības veicināšana”, un viena no šī projekta daļām ir ilgtermiņa informatīvā kampaņa “Atvērtība ir vērtība”. Tā tiek īstenota jau ceturto gadu, lai veicinātu dialogu ar Latvijas sabiedrību par nediskriminācijas principiem un ilgtermiņā sekmētu sabiedrības toleranci kopumā.

 

Vairāk informācijas par kampaņu un pasākumu meklē “Dažādības veicināšana” Facebook lapā.

 

Pieteikties dalībai diskusijā aicinām, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un norādot savu vārdu, uzvārdu un pārstāvēto organizāciju.

 

 

Papildu informācijai:

Katrīna Ķeķe

“Deep White”

E: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

M: +371 26496613

 

*Eurostat dati