Konkursā “Solve for Tomorrow” aicina jauniešus meklēt risinājumus dzīves uzlabošanai

Konkursā “Solve for Tomorrow” aicina jauniešus meklēt risinājumus dzīves uzlabošanai

Samsung atklāj ideju konkursu “Solve for Tomorrow” (Idejas nākotnei) un aicina 8. – 11. klašu skolēnus meklēt risinājumus, kā izmantot tehnoloģijas, lai vairotu labsajūtu un padarītu dzīvi jēgpilnāku. Jaunieši tiek aicināti visa maija garumā iesniegt savas idejas par to, kā radīt veselīgu balansu starp tiešsaistes un bezsaistes dzīvi, uzlabojot sabiedrības mentālo veselību pandēmijas laikā un palīdzot atgriezties ierastajā ikdienā pēc tās. Konkurss vienlaicīgi norisināsies visās trīs Baltijas valstīs un labākās komandas tiksies finālā, kur cīnīsies par galveno balvu 10 000 eiro vērtībā.

 

“Šī gada martā apritēja gads, kopš digitālā vide un tiešsaistes risinājumi ieņēmuši vēl būtiskāku lomu visas sabiedrības ikdienā kā pirms tam. Kas sākumā likās izaicinoši, tas patlaban ir vispārpieņemta norma – mēs strādājam, mācāmies, atpūšamies, sportojam, satiekam savus draugus, iepērkamies un, praktiski, dzīvojam tiešsaistē. Tajā pašā laikā ir svarīgi arī paņemt pauzi no ierīcēm, atslēgties no tiešsaistes dzīves un atcerēties, ka pastāv dzīve otrpus ekrāniem,” saka Samsung “Solve for Tomorrow” iniciatīvas vadītāja Baltijā Egle Tamelīte.

 

“Zinātnieki ir norādījuši, ka labākais veids, kā rast līdzsvaru dzīvē, ir nevis samazināt tiešsaistē pavadīto laiku, bet spēt to veiksmīgi integrēt citās ikdienas gaitās. Tā kā patlaban bez tehnoloģiju izmantošanas ikdienā neiztikt, tad konkursā mudināsim skolēnus rast risinājumus, kuros ar tām uzlabojam savu dzīvi. Aicināsim jauniešus domāt par jēgpilnu un radošu tehnoloģiju lietošanu,” uzsver E. Tamelīte.

 

“Pusaudžu vecums ir svarīgs etaps katra jaunieša dzīvē un piederība vienaudžu grupai šajā laikā sniedz atbalstu un sapratni, kā arī palīdz labāk definēt pašam sevi. Caur grupas piederību pusaudži nostiprina savu vietu sabiedrībā un iespēja izteikt viedokli par sabiedrībā svarīgiem procesiem palīdz veidot atbildīgu attieksmi pret apkārtējiem. Turklāt, ikdienā strādājot ar jauniešiem, redzam, cik viņi ir talantīgi un cik viņu viedoklis un spriedumi par lietām ir vērtīgi, ” stāsta Bērnu un pusaudžu resursu centra klīniskā psiholoģe, KBT terapeite Helēna Adejanova.

 

Lai veicinātu skolēnu pašiniciatīvu, Samsung aicina skolēnus meklēt, kā ar tehnoloģiju palīdzību vairot mūsu labsajūtu un padarīt dzīvi jēgpilnāku, un pieteikt savu ideju konkursā “Solve for Tomorrow” (Idejas nākotnei). Konkurss noritēs trīs posmos. Pirmajā posmā (līdz 31. maijam) komandas 3-5 skolēnu sastāvā, ar skolotāja atbalstu, iesniegs savas idejas portālā http://www.solvefortomorrow.lv. Otrajā posmā līdz pat oktobra beigām komandas attīstīs idejas kopā ar zinošiem ekspertiem, kā arī apgūs dizaina domāšanas pamatprincipus. Trešajā posmā piecpadsmit komandas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas tiksies Baltijas valstu finālā, kur aizstāvēs savas idejas un cīnīsies par galveno balvu 10 000 eiro vērtībā - 5000 eiro naudas balvu un Samsung ierīcēm 5000 eiro vērtībā. Otrās vietas ieguvēji saņems Samsung ierīces 5000 eiro vērtībā, bet trešās vietas ieguvēji - ierīces 3000 eiro vērtībā.

 

Par “Solve for Tomorrow”

Konkursu “Solve for Tomorrow” sociālās iniciatīvas ietvaros rīko “Samsung Electronic Baltics”. Samsung “Solve for Tomorrow” ir globāla iniciatīva, kas tiek īstenota vairāk nekā 30 valstīs visā pasaulē un veicina skolēnu pašizglītošanos STEM nozarēs (Dabaszinātnes, Tehnoloģijas, Inženierzinātnes un Matemātika), kā arī motivē bērnus un jauniešus risināt sev un apkārtējai sabiedrībai aktuālus jautājumus. Iniciatīvas partneri Latvijā ir LR Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts izglītības satura centrs, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā, Zinātnes un izglītības inovāciju centrs, Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūra, Latvijas Drošāka interneta centrs, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija "Startin.LV", Bērnu un pusaudžu resursu centrs, Rīgas Skolēnu dome un digitālo risinājumu aģentūra “Cube”.

 

Plašāk par projektu: http://www.solvefortomorrow.lv.

Iespēja uzzināt jaunāko: https://www.facebook.com/SolveforTomorrowLV

 

Plašāka informācija:

Egle Tamelīte

Samsung “Solve for Tomorrow” iniciatīvas vadītāja Baltijā

Tālr.: + 370 9414575

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Samsung SSN konkurss