Jauniešu programmēšanas konkurss "Iegriez pasauli!"

Sveicināti!

Klimata pārmaiņas kopā ar koronavīrusa pandēmijas izraisītajām sekām, ir cēloņi planētas ekonomikas un ekoloģijas kritiskam stāvoklim. Lai mēs nākotnē varētu uzlabot savas dzīves kvalitātes līmeni, nepieciešams atrast jaunu pieeju gan mūsu ekosistēmai, gan planētas kopējiem resursiem. APRITES EKONOMIKA ir viens no procesiem, kā veicināt resursu efektīvāku izmantošanu, samazināt atkritumus un pāriet uz ilgtspējīgāku ražošanu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ir izstrādājusi digitālu projektu, kas ir balstīts EIROPAS ZAĻĀ KURSA PRIORITĀTĒS, piemēram, videi draudzīgu materiālu izmantošana ražošanā un atjaunināmo resursu izmantošana, kura laikā jaunieši (12+) novērtēs savas zināšanas un attīstīs prasmes ilgtspējīgākas apkārtējās vides uzlabošanā un resursu atkārtotā izmantošanā. Projekta izstrāde ietver vairākus posmus un viens no pirmajiem posmiem ir skolu jauniešu komandu dalība konkursā, lai izstrādātu spēles vizualizācijas un digitalizācijas risinājumu. Mūsu partneri spēles satura veidošanā – dabas un tehnoloģiju parks “URDA un “Eiropas Kustība Latvijā”.

JAUNIEŠU PROGRAMMĒŠANAS KONKURSS “IEGRIEZ PASAULI!” NORISINĀSIES LĪDZ Š.G. 30. APRĪLIM un konkursa mērķis ir konkursa kārtībā noteikt komandu, kas līdz š.g. 1. augustam izstrādās aprites ekonomikas digitālu spēli.
Plašāka informācija par konkursa noteikumiem, balvām un darba uzdevums ir skatāms šajā saitē: JAUNIEŠU PROGRAMMĒŠANAS KONKURSS "IEGRIEZ PASAULI!" | ES MĀJA (ESMAJA.LV) [5]. Pielikumā pievienots konkursa vizuālis.

Trīs komandas, kas būs saņēmušas augstāko konkursa žūrijas novērtējumu, aicināsim savus radošos risinājumus prezentēt tiešsaistē. Savukārt, komanda, kas uzvarēs konkursā saņems naudas balvu – 1000 EUR apmērā – un iespējas izstrādāt aprites ekonomikas digitālu spēli.

Priecāsimies par jūsu atsaucību un sadarbību!

_ _

Patiesā cieņā

EIROPAS KOMISIJAS PĀRSTĀVNIECĪBA LATVIJĀ

Komunikācijas ģenerāldirektorāts



Aspazijas bulvāris 28
Rīga, Latvija, LV-1050
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tel: +371 6708 5400

Datorspeles konkurss